Yönetim

Yönetim Kurulu Başkanı

Akif ÇAKMAK

2015 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği’nde üniversite eğitimini tamamladı.

Üniversite yıllarında birçok projede ve farklı yöneticilik görevlerinde yer alan Çakmak, pandemi döneminde memleketine döndü.

Memleketi Bölmepınar Köyü’ne döndüğünde babasının yapmış olduğu tarım ve hayvancılığın daha bilinçli yapılması gerektiği düşüncesiyle işlerin başına geçti.

Bölgede köyün bilinçli çiftçisi olan Mutlu Ülker ile birlikte ilk defa yoncayı salamura yaptı. Çevreden gelen birçok olumsuz tepkilere, engellere rağmen bilim ve teknoloji doğrultusunda çalışmalarına devam etti.

Azimli, kararlı, girişimci bir genç olan Çakmak; eğitim aldığı üniversitenin imkânlarını verimli kullanarak, ziraat mühendisi arkadaşlarıyla iletişimini koparmadan ve bunun yanında katıldığı birçok tarım fuarında tanıştığı bilinçli çiftçilerin deneyimleri doğrultusunda projelerine devam etti. Dedesinin ve babasının tarlalarının başına geçerek tarlalara; mısır, yem bezelyesi, fiğ, reygrass, buğday, arpa, yonca, anason gibi ürünler ekerek hem yeni deneyimler kazanmayı hem de artan yem fiyatları karşısında babasının koyunlarının yem ihtiyacını karşılamayı hedefledi. Büyük dedesinden miras kalan atıl haldeki bahçeyi düzenleyerek bahçeye; ceviz, badem, elma, armut, şeftali, kiraz, vişne, Trabzon hurması, asma, fındık, incir, kestane, kivi ağaçları dikerek verimli bir bahçe oluşturdu. Ayrıca bahçenin 2 dekarlık kısmında ise, hayvan gübresinden yararlanarak, büyüklerinden topladığı ata tohumlarını yetiştirdi.

Daha sonra Çakmak, yılda bir ürün yetiştirilmesinin tarlaları için zarar olduğunu düşünerek araştırmalara başladı.

Yem bezelyesinin toprağa sağladığı azot sayesinde ikinci üründe verim arttırdığını fark etti.

Arazilerine yem bezelyesi ekti ve 1 dekarda 59 paket alarak güzel bir verim aldı ve Mutlu Ülker ile ektiği ikinci ürün olan mısırda da 1 dekarda 10 tonluk bir slaj verimi alarak köyde kendini kanıtladı. Çalışmalarına azimle devam eden Çakmak, verimli geri dönüşlerden hemen sonra hayvancılıkta da kendini kanıtlamayı hedefledi. Babasının kuzularındaki kayıpların dikkatini çekmesiyle, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Zootekni Bölümü’nde koyun alanında uzmanlık eğitimine ve akabinde de Anadolu Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü’nde eğitimlerine başladı.

Yılda bir doğumun ticari olarak yetersiz olduğunu düşünerek danışman hocasının destekleriyle 2 yılda 3 doğum ve ikizlik oranını arttırarak ticari anlamda başarı elde etti.

Küçükbaşa uygun bir çiftlik yaparak yem karma makinesi gibi birçok tarım ve alet makinelerini aldı ve insan iş gücünü en aza indirme amacında zamandan tasarruf da sağlayarak gelişen teknolojinin tuttuğu ışık doğrultusunda bir sistem oluşturdu.

Daha sonra Antalya’ya gelen Çakmak, özel bir firmada ziraat mühendisi olarak işe başladı ve Mustafa Sek ile yolları burada kesişti. Yolları kesişen bu ikili 9 aylık bir süreçte birçok peyzaj projesine imza attı.

Eğitim ve gelişimi hep önde tutan Çakmak, pazarlama ve insan ilişkilerinde kendini geliştirmek için Akdeniz Üniversitesi Pazarlama Bölümü’nde eğitime başladı ve bu dönemde bir otelde resepsiyon bölümünde görev aldı.

 

GÖREVLER;

2015-2019 SINIF VE BÖLÜM TEMSİLCİLİĞİ

ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ DANS TOPLULUĞU KURUCU BAŞKANI

EĞİRDİR TARIM KAMPI PROJESİNDE YÖNETİCİLİK

 

SERTİFİKALAR;

SDÜ REKTÖRLÜĞÜ TARAFINDAN TEŞEKKÜR BELGESİ

SDÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI TARAFINDAN BAŞARI PLAKETİ

MÜDÜR YARDIMCISI

Kenan ÇİÇEK

2000 yılında pvc kapı pencere sistemlerinde mesleki hayatına başladı. 2008 yılına kadar görevine ustabaşı olarak devam eden Çiçek, 2008 yılında kendi şirketini kurarak sektörde yerini aldı.
2008 – 2011 yılları arasında Europen üretici bayisi olarak çalışmalarına devam etti. 2011 – 2020 yılları arasında kendini geliştirerek bünyesine Fıratpen ve Deceuninck Maestro markalarını bünyesine kattı. 2020 – 2023 yılları arasında işlerini büyütürek Interpen markasını alarak hem üreticisi hem de distribütörü olarak hizmet verdi. Pazar payındaki yerini arttırarak CNS işleme makinesi ve Egepen markası ile fabrikasyon üretimine geçiş yaptı. Aynı zamanlarda her zaman hayali olan kendi markasını üretme fikrini hayata koymuş ve Wiber markasını profil olarak üretmiş ve Türkiye genelinde satışa sunmuştur. Kenan Çiçek şu anda 2 farklı koldan ticari hayatına devam etmektedir. Aynı zamanda Kerimoğlu Mühendislik firmasının kuruluşundan itibaren yönetiminde yer almaktadır.

Şayet bir gün çaresiz kalırsanız bir kurtarıcı beklemeyin, kurtarıcı kendiniz olun.